Pieni kirjaesittely aluksi ja muutama makupalanen kirjasta...

Yarn play

727183.jpg

Lisa Shobhana Masonin kirja Yarnplay on julkaistu viime vuonna 2006. Jos tekijä kuulostaa tutulle hänen neulemallejaan on julkaistu aiemmin mm. Stitch ´n´ Bitchissä.
Kirja on kauniisti taitettu ja kuvitettu värikkäillä sekä selkeillä lähikuvilla, jotka luovat houkuttelevan vaikutuksen lukijaan. Sormet alkavat suorastaan syyhyämään neulelaatikon lähelle kun näitä hyvinkin yksinkertaisia neulemalleja selailee läpi.


Kirjassa on vain 127 sivua ja 20 neulemallia, joten se on helppo selailla tai lukaista läpi. Siinä ei onneksi esitellä erilaisia muffinssi -tai muita leivonnaisohjeitä mitä minkäkin neulemallin teon aikana voit leipoa. Ruokaohjeita eikä musiikkisuosituksia ole liioin. Tämä on siis ihan rehellinen neulekirja. Alla muutama makupala kirjasta.

 

mod on mod afghan

727174.jpg

Tää on kuin karkki kesähelteellä! Yliherkullisen näköinen pinkkisyklaami peitto on magea yhdistelmä loppukesän peitonväreiksi ja kehon lämmittäjäksi.


stripey

727177.jpg

Ehkä Novitan valovillestä tai -annista olis saanut hyvän imitaation tälle keltaiselle neonlangalle. Sopii hyvin hieman tummempihipiäiselle kuin meikäläiselle.

 

Kansineule  Poppy

727180.jpg
Ihana, ihana, ihana v-aukkoneule. Tämän neulemallin takia koko kirjan ostinkin!
Poppy on tehty Noron Silk Gardenista sekä Cash Irohasta. Värit tulevat kauniisti esille eikä mallin yksinkertaisuus haittaa yhtään. Alaosa meinaan kudotaan suorana kaitaleena (n.95 -105 cm pitkänä),joka sitten käärästään tuubiksi. Näin muodostuu alaosa koko neuleelle.
Tahtoo tehdä tän!

 

manta ray -shaali

727181.jpg
Ihan kiva kesäillan lämmitin hartioille. Lorna`s Lacesin Heaven -lanka antaa kivasti potkua muutoin niin simppelille mallille ja saa sen suorastaan hehkumaan mallin päällä. Ei ihan mun näköinen juttu. 

 

tami

727182.jpg
Niin kauan kuin mun pinkkigeeni on valloillaan ei ole mitään väliä mistä neulemallista on kyse kunhan se on vain pinkki tai lähestulkoon pinkki. Kuten tämä pipo ja kaulaliina -setti.
Lanka on Filatura di Crosan 127 printtia.

 

Ja lopuksi tätä olen etsinyt jo jonkin aikaa...ruskea nappiloota.

Nappiloota

727173.jpg
Tämän ihanan nappiloodan löysin Loimaata sisustusliike Ribbonista.
Kävin liikkeessä ja suoraan sanoen koko Loimaalla ensimmäistä kertaa elämässäni alkuviikosta.
Ribbon oli sekoitus marimekon, jackpotin ym.vaatteita, pentikin ja muiden sisustustuotteita sekä muita pikkutavaroita. Kerrassaan hurmaava pikkuliike!